Kautta aikojen suomalaisten TOP10 drinkit

Keskivertosuomalaisen ravintolan tai lähiökapakan perusdrinkit ovat sitä viina + mikseri tavaraa, eli kossukolaa tai viskikolaa yms. Mutta jotkut tietyt drinkit ovat kuitenkin nousseet suomalaistenkin suosikkilistoille näistä varsinaisista cocktail-juomista.

Tässä on lista suomalaisten suosituimmista alkoholipohjaisista cocktaileista:

 1. Mojito: Raikas ja minttuinen cocktail, joka sisältää valkoista rommia, tuoretta limemehua, sokeria, mintunlehtiä ja soodavettä.
 2. Gin & Tonic: Yksinkertainen mutta suosittu cocktail, joka koostuu ginistä ja tonic-vedestä. Siihen voidaan lisätä myös lime- tai sitruunaviipaleita.
 3. Cosmopolitan: Tyylikäs ja suosittu cocktail, joka sisältää vodkaa, karpalomehua, sitruunamehua ja cointreau-likööriä.
 4. Aperol Spritz: Kesäinen cocktail, jossa yhdistyvät Aperol-likööri, prosecco-kuohuviini ja soodavesi. Siihen lisätään usein appelsiinilohkoja koristeeksi.
 5. Helsinki Mule: Suomalainen versio klassisesta Moscow Mule -cocktailista. Se sisältää vodkaa, inkivääriolutta, limemehua ja usein myös minttua.
 6. Long Island Iced Tea: Vahva cocktail, joka sisältää useita erilaisia väkeviä alkoholijuomia, kuten vodkaa, rommia, giniä ja tequilaa. Siihen lisätään myös sitruunamehua, colaa ja sokerisiirappia.
 7. Margarita: Suosittu meksikolainen cocktail, joka valmistetaan tequilasta, lime-mehusta ja appelsiinilikööristä. Sitä tarjoillaan yleensä suolareunuksella varustetusta lasista.
 8. Mai Tai: Tropiikin tunnelmaa henkivä cocktail, joka sisältää vaaleaa ja tummaa rommia, appelsiinilikööriä, mantelilikööriä, limemehua ja grenadiinia.
 9. Piña Colada: Trooppinen ja makea cocktail, joka sisältää valkoista rommia, kookosmaitoa ja ananasmehua. Se tarjoillaan yleensä jäiden ja ananaskoristeen kanssa.
 10. Sex on the Beach: Hedelmäinen ja raikas cocktail, jossa yhdistyvät vodka, aprikoosibrändy, karpalomehu ja appelsiinimehu. Siihen voidaan lisätä myös sitruunamehua ja grenadiinia.

Muistutan kuitenkin, että alkoholia tulisi nauttia kohtuudella.

Kansainvälisesti TOP10

Tässä on lista kansainvälisesti tunnetuimmista ja suosituimmista cocktailit maailmanlaajuisesti:

 1. Martini: Tyylikäs ja klassinen cocktail, joka valmistetaan yhdistämällä gin tai vodka ja kuiva vermutti. Se tarjoillaan yleensä jäiden kera oliivin tai sitruunankuoren kanssa.
 2. Mojito: Raikas ja minttuinen cocktail, joka sisältää valkoista rommia, tuoretta limemehua, sokeria, mintunlehtiä ja soodavettä.
 3. Margarita: Suosittu meksikolainen cocktail, joka valmistetaan tequilasta, lime-mehusta ja appelsiinilikööristä. Sitä tarjoillaan yleensä suolareunuksella varustetusta lasista.
 4. Daiquiri: Virkistävä cocktail, joka sisältää valkoista rommia, tuoretta limemehua ja sokerisiirappia. Sitä voidaan maustaa erilaisilla hedelmillä, kuten mansikoilla tai kiiveillä.
 5. Piña Colada: Trooppinen ja makea cocktail, joka sisältää valkoista rommia, kookosmaitoa ja ananasmehua. Se tarjoillaan yleensä jäiden ja ananaskoristeen kanssa.
 6. Old Fashioned: Perinteinen cocktail, joka valmistetaan murskatusta sokerista, katkerasta, viskistä ja appelsiininkuoresta. Se tarjoillaan yleensä rocks-lasista jääpalojen kera.
 7. Negroni: Vahva ja katkera cocktail, joka koostuu giniistä, punaisesta vermutista ja camparista. Se tarjoillaan yleensä jäiden ja appelsiininkuoren kanssa.
 8. Mai Tai: Tropiikin tunnelmaa henkivä cocktail, joka sisältää vaaleaa ja tummaa rommia, appelsiinilikööriä, mantelilikööriä, limemehua ja grenadiinia.
 9. Cosmopolitan: Tyylikäs ja suosittu cocktail, joka sisältää vodkaa, karpalomehua, sitruunamehua ja cointreau-likööriä.
 10. Espresso Martini: Cocktail, joka yhdistää vodkaa, kahvilikööriä, tuoretta espressoa ja sokerisiirappia. Se tarjoillaan yleensä cocktail-lasista ja voi olla koristeltu kahvipavuilla.

Tämä lista edustaa kansainvälisesti tunnettuja ja suosittuja cocktailit. Cocktailien suosio voi kuitenkin vaihdella alueittain ja yksilöllisten mieltymysten mukaan

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.