Vinkkejä lounasravintoloiden korvaamiseen työruokailussa

Ravintolassa asioiminen on yksi niistä asioista, joita moni on varmasti pitänyt itsestään selvyytenä aina näihin päiviin saakka. Harva olisi voinut aavistaakaan, miten nopealla aikataululla kaikki voi muuttua aivan jokapäiväiseen elämään kuuluvista perusasioista lähtien. Varsinkin lounasruokailu on yksi sellainen hetki, joita sadat tuhannet suomalaiset ovat tottuneet hyödyntämään työpäivän vaatimaan energialataukseen.

Lounasravintolat ovat pelkän ruokailun ohella myös hyvinkin sosiaalinen tapahtumapaikka. Lounastreffit ovat erittäin suosittu tapaamiskeino lähialueella työskentelevien ystävien ja tuttujen kanssa. Kun lounasruokailu ei välttämättä ole mahdollista, niin tätä sosiaalisuutta on harjoitettava muiden keinojen avulla. Hyviä tärppejä tähän ovat nykyteknologian mahdollistamat apuvälineet.

Käymme kuitenkin tässä artikkelissa läpi keinoja siihen, miten lounasravintoloissa käyntejä voi korvata muuttuneessa ympäristössä hamaan tulevaisuuteen saakka.

Omat eväät töihin mukaan

Ensimmäinen keino lounasravintoloiden korvaamiseen on omien eväiden ottaminen mukaan töihin. Sen lisäksi, että tämä tapa on erittäin ekologinen ja taloudellinen, se myös samalla minimoi riskin muiden ihmisten kera tapahtuvaan kanssakäymiseen. Omien eväiden valmistaminen on myös erittäin tehokas ajansäästäjä, sillä niiden tekeminen luonnistuu samalla kerralla perheen päivällisen järjestämisen yhteydessä.

Kuten mainittua, oman ruoan valmistaminen säästää myös pitkän pennin ravintolaruokaan nähden pidemmässä juoksussa. Ylimääräiselle rahallehan löytyy aina käyttöä. Siitä voi laittaa osan syrjään ja osan voi sijoittaa sekä rahoitusmarkkinoille että viihteeseen. Nettikasino on yksi suosittu vaihtoehto itsensä viihdyttämiseen ja jännityksen hankkimiseen tämän hetkisessä maailmassa.

Ruoan tilaaminen kuljetuspalvelua hyödyntäen

Toinen suosittu tapa lounasravintolassa vierailun korvaamiselle on kuljetuspalveluiden hyödyntäminen lounaan toimittamiselle. Ja mikä parasta – oma suosikkiravintolasi mitä todennäköisimmin järjestää ruokaa myös toimitusta vastaan. Voit valita haluamasi ruoan joko ravintolan nettisivujen kautta tai sitten hyödyntää joitain suosituimpia ruoantoimituspalveluita, kuten Wolt tai Foodora.

Kuljetuspalvelut ovat myös siitä syystä erittäin toimiva ratkaisu, että fyysinen kanssakäyminen on mahdollista jättää lähes kokonaan pois. Ruokalähetit voivat nimittäin jättää ruoan tilaajan oven ulkopuolelle kuljetuksen yhteydessä ja ilmoittaa saapumisesta älypuhelimen avulla. Kuittauksen jälkeen tilaaja voi käydä poimimassa uunituoreen lounaan sisälle ja aloittaa pidemmittä puheitta sen nauttimisen.

Erittäin uskalias eikä välttämättä se kaikista järkevin valinta – paasto työpäivän ajan

Kolmantena vaihtoehtona lounasravintoloiden korvaamiseksi nyky-yhteiskunnassa on paasto. Tämä tapa saattaa toimia joillekin henkilöille oikein hyvin, kun taas toiset eivät kykene toimimaan järkevällä tavalla laisinkaan ilman tärkeitä ruokapausseja. Onkin tärkeää havainnoida omaa kehoaan ja tuntemuksia paaston osalta. Yksi tapa hyödyntää työpäivän paastoa voisi olla se, että syö ensin kotona tukevan aamupalan ennen työpäivän alkua, juo vaikkapa täyttävän smoothien lounaan aikoihin ja täyttää itsensä jälleen ruoalla töiden jälkeen kotosalla.

Tätä tyyliä suositellaan kokeilemaan omalla vastuulla, eikä työn tuottavuuden kasvusta paaston aikana ole takeita. Mutta jollei ikinä kokeile jotain tiettyä asiaa, ei voi olla täysin varma sen toimivuudesta omassa tapauksessa.

Lopuksi

Kävimme tämän artikkelin puitteissa läpi kolme erilaista tapaa korvata lounasravintola työpäivän yhteydessä muuttuneessa yhteiskunnassa. Nämä tavat olivat omien eväiden mukaan ottaminen töihin, ruoan tilaaminen toimituspalvelua hyödyntäen sekä paasto työpäivän ajaksi kaikista rohkeimmille työn sankareille.

Vaikka nykyiset toimenpiteet eivät sulkisikaan ravintoloita kokonaan pois toiminnasta, on syytä olla tietoinen myös muista vaihtoehdoista lounasravintoloiden suhteen. Näitä tässä tekstissä mainittuja pointteja voi nimittäin käyttää yhtä lailla myös lähitulevaisuuden Suomessakin.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.