Arkkupakastimen osto-opas: tarkista nämä 8 ominaisuutta ennen ostoa 

Tarvitsetko lisää tilaa marjojen tai metsästyssaaliin pakastamiseen? Tässä arkkupakastimen osto-oppaassa käymme läpi kahdeksan kohtaa ostovinkkeineen, jotka sinun kannattaa huomioida ennen arkkupakastimen ostamista. 

Arkkupakastimen osto-opas – vertaile näitä kahdeksaa ominaisuutta 

Arkkupakastin on hyvä hankinta kotiin tai mökille, jos pakastettavaa ruokaa on paljon. Siihen mahtuu kaappimallista pakastinta paremmin myös suuret pakasteet. Ylhäältä avattava arkkupakastin on täydellinen valinta esimerkiksi varastotilaan, jossa ei ole kaappimallisen pakastimen oven vaatimaa tilaa. 

Vertaile ja valitse uusi arkkupakastin tämän kahdeksan kohdan listan avulla. Siten teet todennäköisesti paremmat kaupat! 

  1. Tärkeimmät kriteerit ovat tilavuus ja koko 

Arkkupakastimen tilavuus on tärkeä tekijä. Mieti, kuinka paljon pakastustilaa tarvitset perheesi tarpeisiin. Arvioi pakastimen tilavuus tarpeidesi mukaan, esimerkiksi kuinka paljon ruokaa haluat säilöä tai kuinka usein haluat tehdä ostoksia.

Tilavuuden ohella toinen tärkeä ominaisuus on pakastimen koko. Arkkupakastin on yleensä noin 84 – 91 cm korkea. Leveys vaihtelee sen mukaan, kuinka tilava pakastin on. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupassa voit suodattaa hakutuloksia muun muassa arkkupakastimen mittojen mukaan. Kapeampien arkkupakastimien tilavuus on yleensä 100 – 200 litraa, kun taas leveimmät pakastimet voivat olla tilavuudeltaan jopa 400 litraa. Esimerkiksi Whirlpool WH1410 E2 -pakastimen leveys on 57 cm ja tilavuus 132 litraa, kun taas 350 litran Beko HSA37540N -arkkupakastimen leveys on 155 cm. 

  1. Energiatehokkuus säästää käyttökustannuksissa

Arkkupakastimen energiatehokkuus vaikuttaa käyttökustannuksiin pitkällä aikavälillä. Kotikäyttöön tarkoitettu arkkupakastin vie energiaa vuodessa noin 130 – 330 kWh. Pakastimet on luokiteltu energiatehokkuudeltaan luokkiin A – G, joissa A on energiatehokkain. 

Etsi arkkupakastin, jonka energiatehokkuus on mahdollisimman hyvä, niin säästät sähkölaskussa. Hobbyhall.fi-verkkokaupasa pienin vuosittainen energiankulutus on PHILCO PCF 1002 i -arkkupakastimessa (134 kWh). 

  1. Miten arkkupakastimen sulatus hoituu?

Arkkupakastimessa voi olla automaattinen sulatusjärjestelmä, joka estää jään ja huurteen kertymisen pakastimeen. Tämä helpottaa pakkasen sulattamista ja ylläpitoa. Tutki, millainen sulatusjärjestelmä pakastimessa on ja mieti, mikä sulatusjärjestelmä sopii sinulle parhaiten.

  1. Tarkista pakastetilan muunneltavuus 

Tutki, millaisia hyllyjä, koreja ja lokeroita pakastimessa on. Jotkut arkkupakastimet sisältävät esimerkiksi irrotettavia hyllyjä, joiden avulla voit säätää pakastustilaa tarpeen mukaan. 

Jos aiot pakastaa paljon pieniä pakasteita, kuten marjarasioita tai pakastuspusseja, siirreltävät lokerot ja korit helpottavat arkkupakastimen käyttöä huomattavasti. Tarkista myös, että pakastin on riittävän syvä, jotta saat suuremmat pakasteet mahtumaan.

  1. Valitse asuintilaan melutasoltaan hiljainen arkkupakastin 

Arkkupakastimen melutaso voi vaihdella eri malleissa. Jos asennat pakastimen asuintilaan, kuten keittiöön tai eteiseen, kannattaa kiinnittää huomiota hiljaisempiin malleihin, jotka eivät aiheuta häiritsevää melua. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa olevien arkkupakastinten suurin melutaso vaihtelee 38 – 48 desibelin välillä. 

  1. Hyödylliset lisäominaisuudet 

Joissain arkkupakastimissa on lisäominaisuuksia, kuten nopea pakastustoiminto, hälytysjärjestelmät tai säädettävä lämpötila. Mieti, millaiset lisäominaisuudet olisivat sinulle hyödyllisiä.

  1. Luotettava tuotemerkki ja pitkä takuu 

On suositeltavaa hankkia arkkupakastin luotettavalta tuotemerkiltä, jolla on hyvä maine kodinkoneiden valmistuksessa. Tarkista myös takuun pituus ja huoltopalveluiden saatavuus. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät aiemmin mainittujen merkkien lisäksi arkkupakastimia myös muun muassa Electroluxilta, Candylta ja Gorenjelta, jotka ovat tunnettuja ja luotettuja kodinkonemerkkejä. 

  1. Arkkupakastimen osto-opas – viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: hinta 

Vertaile eri arkkupakastimien hintoja ja budjettiasi. Mieti, mikä on sinulle kohtuullinen hintaluokka ja mikä tarjoaa parhaan vastineen rahoillesi.

Pienen arkkupakastimen saa hankittua Hobbyhall.fi-verkkokaupasta edullisimmillaan noin 150 eurolla. Tilavuudeltaan yli 200 litran arkkupakastimen saa halvimmillaan noin 300 eurolla.  

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.