Jalkapallo lähti käyntiin Suomessa – Sporttibaari Royal Raiders back in Action

Oma suosikkimme eli vanha kunnon Valkeakosken Haka ei ole vielä saanut moottoriaan oikein toimimaan kaikilla sylintereillä. Fanit jaksavat Valkeakoskella vielä luottaa, vaikka alkukauden kotipelitkään eivät ole hurraa huutoa hirveästi aikaansaaneet. Kaikki tietävät, ettei nousijajoukkue mestaruuteen pysty, mutta vähän parempaa pitäisi olla luvassa kuin kolme tasapeliä viidestä pelistä.

Joukkueen päävalmentaja Teemu Tainio ei sanojaan säästele seuran omilla sivuilla:

– Inter oli tänään selkeästi parempi joukkue. Ärsyttää se, että Inter on pallollisena jo tarpeeksi hyvä, hyvin organisoitu joukkue ja sitten me hävitään vielä hemmetisti kaksinkamppailuja. Se on semmoinen asia, missä meidän pitää yksinkertaisesti petrata, Teemu Tainio toteaa.

Hakan fanit näkevät ongelmia sekä puolustuspään pitävyydessä että oman hyökkäyspään röyhkeydessä. Ero Ykkösen ja Veikkausliigan välillä on kuitenkin selkeä ja nousijajoukkueen on nostettava tasoaan entisestään.

Viime vuonna oltiin kentillä myötätuulessa ja katsojamäärät kasvoivat, mutta alkuvuosi löi jalkapalloseuroja ja kaikkia muitakin seuroja märällä rätillä naamaan ja nyt ollaan kaikki tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Onneksi kausi kuitenkin saatiin käyntiin ja katsojia lehtereille, joskin rajoitetulla määrällä.

Suomalaisten otteluiden seuraamisen lomassa voi älypuhelimella pelata pois vaikka Kasinohai ilmaiskierroksia – ei niistä ainakaan haittaa ole! Siinä tulee monta asiaa hoidettua kerralla, kun istahtaa Royal Raidersin pöytään, tilaa ruoat ja juomat, katselee matsia ja pelaa automaattipelejä!

Mikäs sen parempaa, kun hyvässä seurassa laittaa muutaman euron suosikki seuralleen ja jännittää pelin edetessä osuuko voitto vai ei. Ja jos voitto osuu, niin iltaa voi jatkaa vaikka automaattipelejä pelaten, siinä pöydän ääressä aivan omalla älypuhelimellaan. Urheiluillan mahdollisuudet ovat lisääntyneet viime vuosina. Vielä ovat mielessä ajat, kun Lohjallakaan ei ollut varsinaista sporttibaaria lainkaan. Kokeile joskus, jos et vielä ole tehnyt, että laitat vaikka vain kymmenen euroa vetoa katselemaasi otteluun – muuttuko ottelun katselukokemus, tuleeko lisää jännitystä?

Alkukauden tapahtumia

Alkukaudesta puhuttiin mestarisuosikiksi Helsingin ylpeyttä eli HJK:ta, mutta ei HIFK:aan ole yhtään huonosti kauttaan aloittanut kolmella voilla ja kahdella tappiolla. Näin alkukaudesta kärjessä kuitenkin porhaltaa ilman tappioita Kuopion Palloseura ja kakkosena Turun FC Inter, mutta HJK On pelannut näitä yhden ottelun vähemmän ja sen voittaessaan nousisi sarjakärkeen. HJK itseasiassa kohtaa sarjakärki KuPS:in nyt tulevana viikonloppuna kotonaan, joten ottelussa on ensikertaa tällä kaudella jo vähän enemmän merkitystä.

Kuopiolaisten pelin ei ainakaan pitäisi maalivahtipeliin kaatua, ainakaan jos kysytään joukkueen maalivahtivalmentaja Jori Särkältä. Nimittäin vahvasti kautensa aloittanut joukkue on voinut luottaa sekä Otso Virtaseen että joukkueessa pelaavaan poikien maajoukkuemaalivahti Hemmo Riihimäkeen. KuPS:in päävalmentaja Arne Erlandsen oli tyytyväinen joukkueensa 2-1 voittoon SJK:sta 2-1, mutta vastaavasti seinäjokelaiset eivät olleet omaan peliinsä tyytyväisiä. Itseasiassa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ei ollut omien otteisiin tyytyväinen, ei Vainionpään ulosajoon eikä omien liian pehmeään pelaamiseen. Honkavaaran mielestä joukkueen pitää alkaa voittaa kaksinkamppailuja tai kaudesta tulee pitkä ja vaikea.

Vinkkinä viikonlopulle nostaisimme kuitenkin HJK:n kotiottelun ja siitä kotivoiton kuopiolaisista.

Mitä kuuluu Eurooppaan

Pelivaihtoehdot olivat rahapelaajilta pitkään vähissä, mutta nyt vähitellen sarjat ovat käynnissä ja eri maiden jalkapalloilijat pääsevät takaisin tositoimiin. Siinä missä muualla kaudet ovat eri statuksilla, me voimme jo juhlia omassa toimituksessamme pitkästä aikaa Liverpoolin mestaruutta Englannin valioliigassa – onhan sitä jo kauan odotettukin!

Italiassa, Saksassa ja Espanjassa pelataan sen mitä ehditään. Joukkueita tarkistetaan koko ajan ja pienikin virustartunta epäily saa pelin siirtymään eteenpäin.

Espanjan sarjataulukko ei kerro mitään uutta: Real Madrid voitti ja Barcelona oli kakkonen, eli Real otti jälleen mestaruuden. Barcelonasta ei loppujen lopuksi ollut vastusta Realille ja joukkue saattoi kaatua nimenomaan pelaajien viipymiseen sairastuvalla.

 Saksassa eli Bundesliigassa johdossa on melkein yhtä vakuuttavasti kuin Liverpool Englannissa, Bayern München, jolla on 13 pisteen johtoasema kakkosena tulevaan Dortmundiin. Dortmundin sensaatio Erling Haaland on hieman rauhoittunut 13 tehdyn maalin kohdalle.

Italiassa sen sijaan kärjessä on Juventus seitsemän pistettä Inter Milanin edellä, jolla on vain piste enemmän kuin Atalantalla ja Laziolla. Eli Juventus ottanee mestaruuden, mutta kuka on toinen?

Suomalaisten uutisia kesältä

Nostetaan esille pari Euroopassa onnistunutta suomalaista. Joel Pohjanpalo sai mahdollisuuden näyttää maalintekijän taitojaan Leverkusenin antaessa pelaajan kakkosliigan HSV:lle, ja tulosta syntyi. Nouseeko pelaaja jo ensi kaudeksi Leverkuseniin, jää nähtäväksi, mutta mahdollista se tämän kauden näytöillä kuitenkin jo on.

Simon Skrabb pelaa Italian Serie A:n Bresciassa ja peliminuutteja on kertynyt hyvin. Joukkueen asema sarjassa on kuitenkin tukala, toiseksi viimeinen. Vaikka joukkue ei ole kärkikamppailuissa, Simon on pelipaikkaansa tyytyväinen ja ensimmäisen vuoden päättyessä kolmen vuoden sopimuksesta, mies on jatkamassa seurassa, vaikka joukkue tipahtaisi B-sarjaan.

Alankomaiden pääsarjan Fortuna Sittardissa pelaa Rasmus Karjalainen, joka ainakin omien sanojensa mukaan oli valmis aloittamaan kauden heinäkuun alussa, mutta sitten kuului uutisia, että Alankomaissa koko kausi perutaan.

Euroopan jalkapalloliitto antoi myös tukea kaikille jäsenilleen päätöksellään huhtikuussa jakaa 4,3 miljoonaa euroa jokaisen maan liitolle.  Jalkapalloliiton lisäksi myös Euroopan liitto sekä FIFA antoivat omille jäsenmailleen miljoonien edestä tukea. Olisi ihan mielenkiintoista nähdä joskus kooste, mihin kaikkeen Suomen Palloliitto saamansa tukirahat käyttää.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.