Joululahjat, vuosi 2022 ja sijoittaminen

Huomenna on jouluaatto ja lahjojen jakamisen aika. Vähitellen on edessä myös vuoden vaihtuminen ja kenties uuden vuoden lupauksien tekeminen, kenellä se sitten kuuluukaan tapoihin. Ensi vuodesta näyttää alustavasti tulevan hieman samantapainen kuin tästäkin, mutta kaikkien huonojenkin uutisten ohessa on todettava, että tekninen kehitys menee eteenpäin ja ensi vuonna on taas uutta opeteltavaa, jos haluaa pysyä digitekniikan innovaatioiden mukana.

Opettava kryptopelit

Me olemme mukana sen verran, että olemme tuottaneet opiskelijayhteistyössä Hämeen Ammattikorkean eli HAMK:in kanssa suomenkielisen ja hieman humoristisen, mutta opettavaisen kryptovaluuttapelin, joka opettaa kaikille halukkaille hieman perustietoa kryptovaluutoista, ja niihin sijoittamisesta. Löydät pelin tämän kryptopeli-linkin takaa. Jos olet seurannyt vähääkään kryptovaluutoista käytävää keskustelua ja lohkoketjuja, osaat aivan varmasti vastata pelin kysymyksiin, mutta jos et tiedä aiheesta mitään, mutta olet kiinnostunut, niin kannattaa kokeilla tätä peliä.

Siinä missä kryptovaluutat ovat tulleet lohkoketjujen kanssa, ovat sijoitusmahdollisuudet muutenkin lisääntyneet melkoisesti. Samalla myös oma vapaa-aikamme on lisääntynyt ja meillä on mahdollisuudet tehdä sijoituksia jopa mobiilisti, joten olisiko nyt aika testata se oma riskitasosi, eli miten sen voisi aivan kotioloissa ”laskea”. Tämä artikkeli sijoitussivustolla antaa hyviä perusneuvoja oman riskitason mittaamiselle.

Koska viimeksi luit kirjan?

Harvat meistä kenties antavat lahjaksi sijoitustuotteita, mutta kenties aiheeseen liittyvää kirjallisuutta? Kirjallisuudesta kun on muutenkin puhuttu viimeisten vuosien aikana enemmänkin, koska tilastojen valossa nuorten lukeminen on vähentynyt – mutta kirjoja kuitenkin tuotetaan vähintäänkin yhtä paljon kuin ennenkin. Mekin olemme laittaneet oman lusikkamme soppaan tuottamalle Suomessa ilmestyville kirjoille oman uutissivustonsa, joka tuo esille uusia ilmestyviä kirjoja ja niiden kirjoittajia osoitteessa kirjahyllyssa.fi – sivustolla on myös oma Facebook-sivunsa, jolla on seuraava kirja-arvonta heti tammikuussa.

Alennusmyynnit jo mielessä?

Vaikka se jouluaatto on vasta tulossa (huomenna), niin monien mielessä ovat jo ne joulun jälkeiset alennysmyynnit, jotka kaikki tietävät koittavan. Mutta koska viimeksi mietit sitä, että onko sinulla sittenkin jo tarpeeksi kaikenlaista tavaraa ja pitäisikö oikeasti alkaa miettiä sitä kestävän kehityksen edellyttämää elintapaa, eli mm. vähempää tavaramäärää ja yleensäkin vähempää kuluttamista? Näin jouluna työnnämme nuo ajatuksen helposti sivuun, mutta tammikuussa ja viimeistään helmikuun pakkasiltoina ne voivat tulla uudelleen mieleen, ja kenties vuodelle 2022 voisi tehdä jotain muutoksia, lisää vastuullisuutta omaan elämään.

Suoratoiston tarjontaa vuodelle 2022

Voi olla että olet tänä jouluna hankkinut ystävällesi 3 kuukauden tai pidemmänkin suoratoistokanapaketin tilauksen, tai olet tilannut sellaisen itsellesi, mutta et ole vielä ehtinyt tutustua uusien kanavien tarjontaa. Erilaiset suoratoiston kanavapaketit tarjoavatkin meille entistä enemmän niin dokumentteja, urheilua, elokuvia kuin sarjojakin, mutta onneksi on tarjolla myös erilaisia ohjelmaarvostelua, jotka auttavat kenties löytämään niitä omia uusia suosikkeja. Sarjoja tulee ja menee sitä vauhtia, että kovinkaan sarjojen fani ei ehdi jokaista katsella – mikä muuten on oma kaikkien aikojen suosikkisi TV-sarjoista? Itselläni se lienee se alkuperäinen TV-poliiisisarja Hill Street Blues. Tuleva vuosi 2022 tuo jälleen paljon uutta katseltavaa hieman hiljaisemman jakson jälkeen, sillä monet elokuvaprojektit ja sarjat olivat kuvaustauolla kuukausia, joka sitten näkyi myös uusien sarjojen ja elokuvien siirtymisellä eteenpäin.

Sijoittaminen ja lainat ensi vuonna

Koska sinä olet viimeksi tarkistanut oman lainatilanteesi, tai katsonut kuukausittaisia menojasi? Niitä on hyvä aina silloin tällöin tarkastella ja kenties tehdä joitain aktiivisia muutoksiakin. Muutokset sekä lainamarkkinoilla, että sijoitusmarkkinoilla ovat olleet jatkuvia, ja välillä myös melko nopeita. Kuinka hyvin sinä esimerkiksi tunnet uusien NFT-markkinoiden mahdollisuude, tai oletko oikeasti ehtinyt lueskella, mitä ne lohkoketjut ovat tuomassa niin sijoittamisen piiriin, kuin muutenkin? NFT-markkinat ovat nyt kovassa huudossa, mutta koska kyseessä on aivan uusi mahdollisuus, niin suosittelen huomattavaa varovaisuutta, sillä uusilla markkinoilla on aina hienot mahdollisuudet löytää kovia nousuja eli tuottoa omille sijoituksille, mutta vastaavasti voit myös menettää nopeasti – eli vähän sama kuin kryptovaluuttaan sijoittaminen- joka sekin on melkoista arpapeliä, mutta aktiiviselle sijoittajalle ihan ok pelikenttä.

Mitä tuleva vuosi 2022 tuokaan mukanaan, ollaan varovaisia, muistetaan ystävät ja sukulaiset, sekä pyritään tekemään entistä parempia päätöksiä siinä omassa elämässämme. Hyvää joulua täältä toimituksen puolelta sinne kaikille lukijoille ja vierailijoillemme.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.