Kotibaari on uusiutunut

Ravintoloitsija Veysi Bayramin oma suosikkipaikka Kotibaarissa on ikkunapöytä, jonka äärellä on hyvä välillä siemaista kahvia ja lukea päivän lehdet.

Viime vuonna Ojamon lähiökuppila Kotibaari sai uuden vetäjän, kun jo 14 vuotta Suomessa ja Lohjalla asunut Veysi Bayram tuli tiloihin uudeksi yrittäjäksi. Nyt on viime vuonna aloitettu remontti suurin piirtein saatu valmiiksi, niin että siitä voi lehdessäkin kertoa.

Vielä tehdään pientä muutosta ainakin lattiaan ja WC-tiloihin, mutta muuten remontti alkaa olla valmis, kertoo ravintoloitsija Veysi Bayram.

Remontin myötä ravintolan tiloihin on saapunut erilaisia alueita, jotka ovat varsin uutta ajattelua lähiöravintoloissa. Kotibaarissa on sisällä jopa ”saunaosasto”, olohuone kirjastoineen, nojatuoleja, biljardipöytä, dartstaulu, digikeilapeli…

Tarkoituksena on, että asiakkaat viihtyvät täällä päivisin vaikka kahvilla tai oluella ja iltaisin sitten enemmän viihteellä, meillä on tv-screen, karaokelaitteet ja vaikka karaokea on virallisesti viikonloppuisin, niin jos joku haluaa arki-iltana laulaa, niin sitten lauletaan, vaikka itse karaoken vetäjää ei ole paikalle, kertoo Bayram.

Ravintola elää kansa-asiakkaista ja siksi tänäkin joulukuuna Kotibaari tarjoaa asiakkailleen pikkujoulutapahtuman Itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä eli 5.12.

Viime vuonna pikkujouluilta oli todella suosikki ja toivottavasti niin käy tänäkin vuonna. Lisäksi asiakkaat tykkäävät meidän itse tehdyistä shoteista, joita tarjoillaan itseasiassa joka päivä hintaa 3 euroa per shotti. Muutenkin ravintolan perustuotteet ovat samoja ja menekki kuten tavallisissa lähiöravintoloissa ympäri Suomea on ollut viimeiset vuosikymmenet. Kotibaarissa vaan tuomme lavalle vähintään kerran kuukaudessa myös bändin ja karaokea tosiaan saa laulaa vaikka joka ilta, kertoo Bayram.

Suomessa aina töissä

Bayram itse kertoo tulleensa Suomeen suomalaisen tyttöystävän ja sittemmin ex-vaimonsa perässä ja löytäneensä heti töitä Nummelan Lankapajasta. Mutta hänen koulutuksensa on ravintola-hotelli-ja turismialalta turkkilaisesta yliopistosta, ja halu oli päästä oman alansa töihin. Bayram on kiitollinen Lankapajalle, tämän antamasta mahdollisuudesta päästä nopeasti kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan ja yhä vielä hän joka päivä opettelee lisää suomea lukemalla  niin paikallislehdet kuin Helsingin Sanomat.

On tärkeätä oppia suomea ja puhua sitä hyvin, asunhan täällä Suomessa ja olen suomenkansalainen, kertoo Bayram.

Turkissa hän on käynyt viimeksi aivan lähiaikoina tapaamassa sukulaisiaan, mutta aivan heti ei ajatuksissa ole paluu Turkkiin.

Pidin siellä vähän aikaa kahvilaa, mutta tämän hetken poliittinen ja uskonnollinen ilmapiiri ei ole sellainen, että haluan juuri nyt asua Turkissa. Kotini ja työni ovat nyt Suomessa.

https://www.facebook.com/Kotibaari-640995365950478/

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.