Kurpitsaiset halloween-bileet: reseptejä ja vinkkejä

Böö! Vuosi 2020 on edennyt jo lokakuuhun, mikä tarkoittaa, että halloween on pian taas täällä. Ystävien ja läheisten kesken on hauska viettää tunnelmallisia syysiltoja ja oranssinsävyiset ja kurpitsanmakuiset halloween-bileet ovatkin varsin mielekäs keino juhlistaa tätä mystistä ja hauskaa juhlapyhää. Pimeänä hehkuva ilta, kynttilät, puissa keikkuvat oranssit lehdet ja kurpitsat luovat mielekkään ja tunnelmallisen miljöön syysbileille.

Halloween-bileiden pääteemana ovat kurpitsaiset juhlapurtavat ja päävärinä luonnollisesti oranssi. Pienet purtavat ovat onnistuneiden juhlien ytimessä ja asia, jonka ihmiset muistavat vuosienkin jälkeen.

Tässä muutamia hauskoja reseptejä sinun ja halloween-vieraidesi nauttittavaksi.

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto on klassinen ja helppo syysruoka, joka valmistuu nopeasti ja vaivatta. Soseuta vain kurpitsa esimerkiksi tehosekoittimella, lisää joukkoon kermaa ja mieleisiäsi mausteita, ja nauti kylmänä tai lämpimänä. Kurpitsan kanssa toimivia mausteita ovat etenkin rosmariini, cayenne-pippuri, sekä kurkuma.  Jos päätät järjestää kurpitsan kaiverruskilpailun, voit käyttää kurpitsoista yli jääneet kurpitsan sisälmykset tämän keiton luomiseen.

Kurpitsaburgeri

Nam! Kurpitsaburgeri on helppo ja nopea purtava. Soseuta vain kurpitsa, jonka jälkeen sekoita se jauhojen, munan, silputun sipulin ja suolan kanssa, ja anna paistua. Nauti purilaisena majoneesin, sinapin, tomaatin, suolakurkkujen ja salaatinlehtien kanssa.

Kurpitsamuffinit

Suu makeaksi. Kurpitsamuffinit valmistuvat helposti ja nopeasti perinteisen muffinireseptin avulla. Sekoita vain soseutettua kurpitsaa jauhojen, sokerin, leivinjauheen, kananmunien, ja maidon kanssa, ja kaada seos muffinivuokaan.

Kukapa ei rakastaisi välipaloja ja kukapa ei rakastaisi pieniä bileitä? Eikun kokkailemaan! Muistathan tehdä kurpitsaisia välipaloja ja juhlapurtavia riittävästi, jotta ne eivät lopu kesken, ja jotta sinulla olisi syötävää esimerkiksi seuraavanakin päivänä.

Ruokien ohella myös juhlien teemaan sopiva koristelu on tärkeä tunnelman luoja. Kurpitsaisen juhlatunnelman luominen onnistuu varsin helposti erilaisten valojen, kynttilöiden, hämähäkinseittien, ja kissan kuvien avulla. Vain mielikuvitus on rajana ja juhlatilan koristelu onnistuu varsin helposti luonnonmateriaalejakin käyttäen. Hämärrä valot ja ripottele kynttilöitä, kurpitsoja, omenia ja puiden lehtiä ympäri asuntoa.

Myös erilaiset aktiviteetit ovat tärkeä osa onnistuneita ja hauskoja halloween-bileitä. Miksipä et järjestäisi vierailijoiden kesken kurpitsan kaiverruskilpailua? Klassinen kurpitsan kaivertaminen sopii hyvin esimerkiksi yhteiseksi tekemiseksi juhlavieraiden kesken. Voitte järjestää lopussa anonyymin äänestyksen, jonka voittaa eniten ääniä saanut kurpitsa. Mitä hullunkurisempi ja villimpi kurpits ja mitä irvokkaampi irvistys, sen parempi. Voitte yhdessä vieraiden kanssa kaapia ja kaivertaa kurpitsoille kasvot, ja laittaa kynttilöitä kurpitsoiden sisään.

Kaipaatko lisää hauskuutta illanistujaisiin ja tai lisää rahaa halloween-bileiden järjestämiseen? Siinä tapauksessa sijoittaminen verkossa on varsin hyvä tapa ansaita hieman lisätienestejä ja kerryttää säästöjä. Bitcoin Prime on otollinen sijoituskohde, joka tarjoaa haasteita ja hauskuutta niin kokeneille kuin aloitteleville sijoittajillekin. Muistathan kuitenkin aina, että sinun ei koskaan tulisi sijoittaa enempää kuin sinulla on varaa hävitä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.