Opus K:ssa tapahtuu

Trio Hola Opuksessa perjantaina 20.5.2022

Lohjalainen Trio Hola esiintyy Oluthuone Opus K:ssa perjantaina 20.5.2022 alkaen 21.30. Trion jäsenet Pirjo Lehtola, Pekka Rickström ja Henrik ”Henkka” Ungern ovat soittaneet yhdessä jo vuosikymmeniä pääasiassa rokkia Kaleidoskooppi-yhtyeessä. Joitakin vuosia sitten trio on aloittanut musiikkinsa suhteen ”latinobuumin”. Nykyisin ohjelmisto koostuu erilaisista latinoklassikoista ja letkeistä Karibian rytmeistä, mutta mukaan mahtuu myös muita suosittuja kappaleita, joita bändin jäsenet ovat soittaneet yhdessä aiemminkin. Lauluja lauletaan suomeksi, englanniksi sekä espanjaksi. Trion jäsenet tekevät myös omia biisejä, joita viedään nändin nettisivuille sitä mukaa, kun niitä saadaa äänitettyä.

www.suomisatsaa.fi

Kitaran ja rytmisoittimien lisäksi trion soitinvalikoimaan kuuluu kuubalainen kitara ”tres”, joka eroaa perinteisestä akustisesta kitarasta muun muassa siten, että kuuden erillisen kielen sijasta siinä on kolme kieliparia, jotka on viritetty suoraan sointuun (yleensä C-duuri). Näiden ominaisuuksien vuoksi soitin sopii erityisen hyvin juuri perinteisten kuubalaisten rymien kuten bolero, cha cha sekä son soittamiseen.

Opus K:n keikka mennään teemalla ”Tule kanssamme musamatkalle Kalifornia, Karibia, Kuuba….”, mistä on tarkoitus tehdä myös samanniminen laulu. Biisi on kuitenkin vielä keskeneräinen eikä sitä kuulla keikalla, mutta bändi haluaa silti esiintyä jo nyt tällä teemalla varsinkin kun trio on aiemminkin esiintynyt Opuksessa saman tyyppisellä teemalla ”Kaliforniasta Karibialle” – tosin useita vuosia sitten. Nyt on kuitenkin jälleen tilaisuus kuulla latinotulkintoja Trio Holan tyyliin tutuista ja ehkä vähän tuntemattomistakin biiseistä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.