Paikalliset ravintolat ja live-esiintyjät: mitä kuuluu ravintolaviihteelle

Koronavuodet olivat vaikeita kaikille ravintoloille ja sitä kautta myös liveviihteelle. Nyt ns. koronavuosien jälkeinen arki on muodostunut hieman erilaiseksi kuin mitä se oli aiemmin, ja tämä näkyy myös ravintoloiden iltaelämässä. Palautuuko se koskaan sellaiseksi, kuin mitä se oli aiemmin? Sitä ei tiedä kukaan. Siinä missä isot tähdet vetävät tuhansittain ihmisiä areenakeikoilla, tavalliset iltaravintolat ja yökerhot elävät uudenlaisessa tilanteessa. Me kyselimme muutamalta paikalliselta ravintolalta kuulumisia nimenomaan livemusiikin suhteen.

Problems Virkkalan Karenteenissa

Virkkalassa liveä tasaisin väliajoin

Ravintola Karanteenista Virkkalasta Tero Siltala kertoo asiakkaiden kyselevän liveiltojen perään muutaman kerra vuodessa. Asiakkaiden kyselyt ovat enemmänkin tyyliin koska seuraava esiintyjä on, monelta esitys on ja mitä maksaa sisäänpääsy. Varsinaisesti ketään esiintyjää harvemmin pyydetään.

Ravintolalla on vieno toive, että mikäli joku paikallinen bändi haluaa tulla esiintymään, kuvat ja video olisivat avuksi päätöksenteossa.

Keskustassa paljon erilaista tarjontaa

Keskustan yökerho Wäinön Tom Hillner kertoilee, että nykyisellään ravintolassa on enemmän keskitytty dj/karaoketarjontaa ja sitä myöten asiakkaat eivät enää kysele bändien ja esiintyjien perään. Toisin oli ennen Wäinöä Londonin aikoina, kun asiakkailta tuli bänditoveita ja joskus niiden perusteella myös bändejä varailtiin. Siihen aikaan, kun bändejä varailtiin, ongelmaksi saattoi välillä tulla se, että bändien keikkamyyjät myivät keikkoja liian nopealla aikataululla aivan naapuriravintoloille, joka ei ollut kovin toimivaa ajatellen bändien katselijoita ja ravintoloita. Muuten Hillner kertoo, että mikäli bändejä vielä harkittaisiin, video olisi hyvä tapa tuoda omaa tuotantoa ja esiintymistapaa esille.

Keskustan Pub Wamen Jan Wägg kertoilee samanlaisia tunnelmia kuin Virkkalassa, eli keikkakyselyitä tulee muutamia vuodessa ja vastaavasti esiintyjiltä tulee jopa toteuttamiskelpoisia lähestymisiä joitain vuosittain. Wäggin mielessä esiintymään tulevan bändin tai artistin on hyvä kertoa lähestyessään ravintolaa, mitä esiintyminen maksaa, mitä keikkahinta sisältää, linkit biiseihin ja mikäli esiintyminen on muutakin kuin vain musiikkia, video on hyvä tapa markkinoida omaa osaamista.

Lohjan musiikkitarjonta

Lohjalla asuu moni musiikinharrastaja ja bändejäkin löytyy useampia. Tämä listaus ravintoloista ei ole täydellinen ja esiintymispaikkoja on useampiakin, ja toivottavasti paikalliset artistit ottavat nämä vinkit itselleen ja lähestyvät soveltuvia ravintoloita itse aktiivisesti, jotta lohjalainen ravintolaelämä saisi paikallisia esiintyjiä lavoilleen.

Alunperin julkaistu: https://www.ykkoslohja.fi/paikalliset-ravintolat-ja-live-esiintyjat-mita-kuuluu-ravintolaviihteelle/

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.