Pyhän Patrickin viikonloppu 14. – 17.3.2019 – maailman suurin ja ystävällisin ravintolatapahtuma

Irlannin kansallispyhimykselle omistettu Pyhän Patrickin päivä 17.3. on irlantilaisten kansallinen juhlapäivä ja maailman suurin ravintolatapahtuma. Arviolta noin 70 miljoonaa ihmistä juhlistaa Pyhän Patrickin päivää. St. Patrick’s Dayn vietto on yleistynyt myös Suomessa. Sunnuntaille tänä vuonna osuva St. Patrick’s Day vilkastaa koko viikonloppua ravintoloissa torstaista lähtien.

Guinness vaahtoaa Pyhän Patrickin kunniaksi noin 200 000 ravintolassa, noin 150 maassa. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan kaikkialla maailmassa viime vuosien tapaan noin 70 miljoonaa juhlijaa.

Perimätiedon mukaan Patrick syntyi noin vuonna 390 Walesissa ja joutui 16-vuotiaana orjaksi Irlantiin.  Hänen oikea nimensä oli Maewyn Succat. Hän oppi keltin kielen ja ammensi pakanallisissa oloissa voimia kristinuskosta. Kuuden vuoden orjuuden jälkeen Patrick pakeni Eurooppaan ja opiskeli luostarissa papiksi. Paavi Celestine vihki hänet piispaksi ja lähetti käännytystyöhön Irlantiin noin vuonna 432. Patrick perusti kirkkoja ja luostareita, vihki satoja pappeja ja hävitti pakanauskonnot – sekä tarinan mukaan myös käärmeet Irlannista.

Suomessa Pyhän Patrickin päivää juhlistetaan sadoissa irlantilaispubeissa ja ravintoloissa. Myös Suomessa irlantilainen Guinness-olut on päivän suosituin juoma. Suomessa Guinness on Sinebrychoffin valikoimassa. Guinnessin historia alkoi jo vuonna 1759 kun Arthur Guinness allekirjoitti 9 000-vuotisen sopimuksen St. James’s Gate -panimosta Dublinissa. Guinness Draught -oluen tarina alkoi kuitenkin vasta paljon myöhemmin, kun sitä pantiin panimon 200-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1959 ensimmäisen kerran.

”Pyhän Patrickin päivän ytimessä on positiivisuus ja hauskuus ystävien seurassa, ja se onkin erinomainen syy lähteä kavereiden kanssa irkkubaariin keskellä loskaista maaliskuuta. Guinness on ikonisena irlantilaisoluena osuvin juoma tähän juhlaan, ja kannustaisinkin kaikkia kippistämään tällä tumman paahteisella mutta yllättävän kevyellä herkulla!”, sanoo Sinebrychoffin erikoisoluiden tuotepäällikkö Tuuli Kajaani.

Guinness-oluen tarjoilu on taitolaji, täydellisen tuopin luominen kestää 119,53 sekuntia. Kotona Guinness on kuitenkin helppo kaataa tölkistä, sillä tölkissä oleva kapseli vapauttaa olueen Guinnessiin kuuluvaa typpeä, ja oluen voi kaataa tuoppiin vapaasti, lopputulos on aina onnistunut, eikä olut vaahtoa yli.

Guinness on erinomainen juoma myös reseptien ainesosana ja ruoan palanpainikkeeksi nautittavaksi. Guinness sopii niin pataruokiin kuin vaikkapa ostereiden kanssa.

Suomessa isoimpia Pyhän Patrickin juhlaviikonloppuja vietetään mm. Helsingin Dubliner- ja Molly Malones  -ravintoloissa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.