Ravintola Hannes Lohjalla 15 vuotta

15 vuotta sitten Harvat osti Lohjan kaupungilta Vappulan vanhan kansakoulun. Hannu ja hänen poikansa Matti remontoivat koulun kaikki pinnat ja rakensivat uuden keittiön uusine laitteineen ja näin oli Lohjalle saatu uusi tilausravintola Ravintola Hannes.

Siinä missä näiden 15 vuoden aikana Lohjalla on nähty useita ravintoloita avaamassa oviaan, on Vappulan oma Ravintola Hannes jatkanut omia palveluitaan tuottaen tarjoiluja mm. jo yli 300 hääjuhlaan ja lukuisille syntymäpäiville, yritysten juhlapäiville ja kokouksille yms.

– Monet Vappulan kansakoulun entiset oppilaat ja opettajat ovat käyneet meille vierailemassa, ja on meillä pidetty koulun vanhojen oppilaiden luokkakokouksiakin. Myös alakerrassa marttatuvassa aiemmin tilojaan pitäneet Martat ovat käyneet kahvittelemassa luonamme, kertoo Hannu ja Matti vieraistaan.

– On sitten tarve parin hengen päivälounaalle, tai sadan hengen juhlille, kannattaa aina soittaa meille tai laittaa viestiä sähköpostitse. Toteutamme tilaisuuksia niin omissa tiloissamme, kuin myös tuotamme ruoat ja juhlapalvelut muualle Uudellamaalla. Tarvittaessa meiltä saa apua suunnitteluun, astiat ja palveluhenkilökunnankin, kertoo Matti, joka on ottanut vastuun ravintolan toiminnasta isältään, joka kuitenkin yhä on mukana aktiivisesti toiminnassa – varsinkin ravintola Hanneksessa tapahtuvissa tilaisuuksissa.

Asiantuntemuksella ja kokemuksella jo 30 vuotta

Tullessaan vuonna 2008 Lohjalle, oli ravintola Hannekselle historiaa jo vuodesta 1994, jolloin toiminta aloitettiin Helsingin Museokadulta, ja yhä näinä päivinäkin osa vanhoista 90-luvun asiakkaista käy syömässä ja järjestämässä tilaisuuksia ravintola Hanneksessa Lohjalla.

– Iso osa toiminnastamme rakentuu näiden lähes 30 vuoden aikana tulleiden asiakkuuksien varaan. Monet asiakkaistamme palaavat uusien tilauksien ja tilaisuuksien kanssa luoksemme vuoden tai muutamankin vuoden välein, ja vanhojen asiakkaiden tapaaminen onkin yksi tämän ammatin parhaista puolista. Se tunne, kun tapaa vuosikymmeniä meillä käyneen asiakkaan, on kuin tapaisi hyvän ystävän vuosien jälkeen. Monista vanhoista asiakkaista onkin tullut ystäviä, kertoo Hannu.

Ravintola Hanneksen Hannun ja Matin asiantuntemus tulee esille monesti asiakkaiden kanssa varauksia tehtäessä ja tilaisuuksia suunniteltaessa. On sitten kyse ravintola Hanneksen tapahtumasta tai juhlan järjestämisestä muualla, lähes 30 vuoden kokemus on antanut oppia sadoista tilaisuuksista, ja tätä oppia ja kokemusta sekä Hannu että Matti hyödyntävät neuvoessaan asiakkaita suunnittelemaan entisestään paremman ja sujuvamman tapahtuman.

Juhlat ja tilaisuudet läpi vuoden

– Esimerkiksi hääjuhlat ovat sellainen iso tapahtuma, jota nuori pari lähtee suunnittelemaan monesti ilman mitään kokemusta tapahtumista, ja me mielellämme autamme, jotta nämäkin tapahtumat sujuvat hyvin – aivan kuten muutkin tapahtumat aina muistotilaisuuksista yritysjuhliin. Monesti myös vuodenajat ja kellonajat on syytä ottaa huomioon ruokien ja tarjoilujen suhteen, ja tässäkin käytämme mielellämme asiakkaidemme avuksi vuosien tuomaa kokemustamme. Emme pelkää ehdottaa asiakkaalle vaihtoehtoja, sillä monesti ehdotuksemme yhdistettynä asiakkaan omiin toiveisiin rakentaa sen lopullisen kokonaisuuden tilaisuudelle.

– Ja tämä kaikki meillä toteutetaan pääosin meidän kahden sekä kokkimme Kai Aallon toimesta, ja tarvittaessa myös palveluhenkilökunnan kanssa. Ravintola-alalla vanha sanonta ”oppia ikä kaikki” on todella hyvin, ainakin meillä, käytössä asiakkaidemme hyväksi.

Lähituotantoa kunnioittaen

Vaikka ravintola Hannes on ylpeä viinivalikoimastaan ja grappa-tietämyksestään ja ruokaosaamisesta, jokainen tapahtuma ja jokainen menu suunnitellaan asiakkaan kanssa yhdessä, ja monessa ruokalajissa käytetään mahdollisuuksien mukaan oman pihan omenia, tai naapuritilan rypäleitä – Hannu on itseasiassa viime aikoina erikoistunut hillojen kehittämiseen ja viimeisen vuoden aikana hän on kehitellyt peräti 31 erilaista hilloa.

– Meillä tarjoillaan esimerkiksi itse tehtyä omenamehua ja itse leivottua leipää, kuten myös niitä erilaisia hilloja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että meille voi tulla syömään isommallakin porukalla, vaikka olisi erilaisia ruoka-allergioita– kunhan ne vain listataan, jotta osaamme ottaa huomioon ne kaikki ruokia suunniteltaessa ja tarjoiltaessa. Se ei ole mikään ongelma, vaan mielellämme rakennamme kokonaisuuden, missä kukaan vieraista ei jää ilman palvelua.

Muutenkin hankinnoissa suositaan pientuottajia ja sesongin raaka-aineita – ravintolasta et löydä pakastimia täynnä pakastettua ruokavalikoimaa.

– Meillä on luomulihalle vakiotoimittaja, suklaa tilataan tuoresuklaan tekijältä ja kaikki leivät, kakut ja sämpylät leivotaan itse – ja ne viinit valitaan aina ruokalajien, makujen ja tilaisuuden budjetin mukaisesti asiakkaan kanssa yhdessä.

Avoimet ovet sunnuntaina 16.4. kello 14-16

Jos olet miettinyt mahdollista omien juhliesi, tai yrityksen palaverin, kokousten tai juhlien paikkaa, niin Ravintola Hanneksessa on sunnuntaina 16.4. kello 14-16 avoimet ovet ja tarjolla on 15-vuotisen toiminnan kunniaksi kakkukahvit. Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus käydä katsomassa paikkoja ja juttelemassa Hannun ja Matin kanssa mahdollisista tilaisuuksista pienelle tai isommallekin porukalle ravintolassa. Avoimiin oviin ei tarvitse erikseen mitään ilmoittautumisia, kunhan vain tulee Vappulantie 235:een.

15-vuotismenu varattavissa

Normaalisti ravintola Hannekselle ei ole julkisia menuvaihtoehtoja, mutta tämän juhlavuoden  kunniaksi Hannu ja Matti ovat luoneet juhlavuodelle oman juhlamenun, joka sisältää

Kylmäsavulohitartar, Omenamallasleipä

Kasviskeitto

Porsaanposket, punaviinikastike, yrittiperunat, omenahillo

Vappulan rypälekakku, kahvi

Menun hinta on 40,-/ henkilö, ja menun voi varata normaaliin tapaan yksityistilaisuuteen alkaen kahden henkilön varauksesta yli sadan hengen tilaisuuksiin ravintola Hanneksen juhlasalissa tai ulkona terassilla.

Alunperin artikkeli on julkaistu: https://www.ykkoslohja.fi/ravintola-hannes-lohjalla-15-vuotta/

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.