Tällainen on lapsiystävällinen ravintola: sisustus ja ruoka lasten ehdoilla

Jos haluat palvella ravintolassasi lapsiperheitä, sinun kannattaa huomioida lasten tarpeet sekä ravintolan sisustuksessa että ruoassa. Tämän artikkelin vinkeillä parannat ravintolasi viihtyvyyttä lapsiperheiden keskuudessa huomattavasti. 

Saako ravintolassasi leikkiä?

Jos ravintolasi kohderyhmänä ovat lapsiperheet, tulee se huomioida ravintolan sisustuksessa. Usein lapsiperheille suunnatuissa ravintoloissa on leikkinurkka, eikä syyttä: lapset tykkäävät leikkiä. Leikkinurkka tarjoaa leikkimiselle sallitun paikan siksi aikaa, kun perhe odottaa annoksiaan.

Leikkinurkka voi olla hankala toteuttaa, jos ravintolan tilat ovat pienet. Voit kuitenkin hankkia ravintolaan pienen kaapin ja sinne joitakin leluja. Näitä leluja lapset voivat viedä pöytään ja saada kivaa tekemistä odottamisen ajaksi. 

Ravintolaan hankittavissa leluissa kannattaa painottaa kestävyyttä ja sitä, että lelut ovat helposti puhdistettavissa. Esimerkiksi puinen palapeli kestää hyvin käytössä ja on kivaa puuhaa lapselle pöydän ääressä. Pienelle lapselle sopiva puinen palapeli löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Viga-, Djeco- tai Woody-merkeiltä. 

Ravintolan leikkinurkan voi rakentaa vaikkapa “miniravintolaksi”, jossa on leikkikeittiö, pieni pöytä tuoleineen ja leikkiruokia. Pöydän ääressä voi piirrellä myrkyttömillä värikynillä. Myös erilaiset palikat ja Montessori lelut ovat hyviä ja kehittäviä vaihtoehtoja leikkinurkan leluiksi. Eri ikäisten lasten lahjaideoista voit löytää kivoja ideoita ravintolasi leluvalikoimaan. 

Jos haluat tehdä todella hyvän vaikutuksen lapsiin, tarjoilija voi antaa lapsiasiakkaalle pienen tehtävävihkon tai lelumaskotin, jonka lapsi saa itselleen muistoksi ja jota hän voi tutkia pöydässä odottaessaan annosta. Ravintolan logolla varustettu esine toimii mainoksena, kun perhe miettii seuraavan kerran sopivaa ruokapaikkaa.

Lapsiperheet tarvitsevat ravintolassa enemmän tilaa

Ravintolassa, jossa asioi paljon lapsia, tulisi olla naulakko, johon ulkovaatteet voi riisua. Tilaan kannattaa sijoittaa myös pari tuolia, jolloin sylilapsen pukeminen on vanhemmalle helpompaa. Pyri hotelliaulan tyyppiseen pelkistettyyn sisustukseen, jossa liikkuminen on esteetöntä. Jos lastenvaunut eivät mahdu ravintolan eteiseen, mieti, voisiko niille tehdä katetun paikan ravintolan edustalle. 

Pöydät kannattaa sijoittaa riittävän etäälle toisistaan, jotta pöydän ääreen mahtuu myös syöttötuoli ja vanhempi mahtuu kulkemaan pöytien välissä lapsi sylissään. Ravintoloitsija häviää väljemmällä sijoittelulla ehkä muutaman asiakaspaikan, mutta viihtyvyys lisääntyy ja törmäilyt vähentyvät. 

Ravintolassa olisi hyvä olla ainakin yksi isompi wc, johon aikuinen mahtuu yhtä aikaa lapsen kanssa. Monissa ravintoloissa lastenhoito on yhdistetty inva-wc:n kanssa, jossa tilaa on jo lähtökohtaisesti paljon pyörätuolin vuoksi. Wc-tilojen aulaan voi luoda rauhallisen paikan imettämistä varten, jossa on myös mikroaaltouuni vauvanruoan lämmittämiseen. 

Wc-tilat kannattaa varustaa hoitopöydällä ja potalla. Näiden lisäksi voit hankkia siirreltävän korokkeen, jos wc-pönttö tai käsienpesuallas ovat lapsille liian korkealla. Nämä tarvikkeet löytyvät kätevästi Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta.

Ei pelkkiä nauravia nakkeja – panosta lastenannoksiin

Lapsiperheille tarkoitettuun ravintolaan on hyvä hankkia välineitä, joilla ruokailu sujuu helpommin. Pienemmät lautaset, juomalasit ja aterimet ovat tarpeen, samoin syöttötuolit ja korkeussäädettävät lastentuolit. 

Lasten menu voi sisältää tuttuja ruokia, kuten nakit ja muusi, mutta myös pienempiä versioita ravintolan omista annoksista: lapset tulevat paitsi syömään, myös maistamaan uusia makuja. Vanhemmat arvostavat selkeää ruokalistaa, jossa näkyy annosten allergeenit, mahdolliset voimakkaat mausteet sekä annoksen koko; esimerkiksi kuinka monta lihapyörykkää annokseen sisältyy. 

Vauvoille ja taaperoille voi olla tarjolla pieniä sormiruokailuun sopivia naposteluannoksia, jotka on koostettu esimerkiksi vähämausteisista kasviksista ja pehmeästä leivästä. Lisää listalle lapsille sopivia juomavaihtoehtoja, kuten maitoa ja vähäsokerista tai sokeritonta mehua, jossa ei ole makeutusaineita. 

Perheiden tarvitsemat välineet, kuten hoitopöydät, lelut ja syöttötuolit voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta. Muista, että kaikista tärkein lapsiystävällisyyden merkki on aina henkilökunnan lapsimyönteinen asenne!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.