Ravintolatrendit Lohjalla

Tämä kulunut vuosi on ollut vaikea koko ravintola-alalle. Yökerhoista suurin osa on ollut vuodesta osan kiinni ja monet eivät enää avaudu, ainakaan nykyisten omistajien toimesta. Ruokaravintolatkin ovat saaneet oman osansa vaikeuksista ja ravintolat ovatkin tänä vuonna avanneet ennätysmäärän verkkotilausmahdollisuuksia sekä lisänneet kotiinkuljetuspalveluita.

Yöelämä muuttuu

Tämä on näkynyt myös Lohjan ravintolaelämässä, jossa on tapahtunut paljon muutoksia vuoden aikana. Samalla kun joku on saattanut lopettaa, tai vaihtaa palvelukonseptia, on Lohjalle tullut myös uutta verta ravintolaelämään, niin ruoka kuin iltaravintolapuolelle ja tulevat kuukaudet tulevat näyttämään, miten me lohjalaiset käytämme omia ravintolapalveluitamme, ja mitkä ravintolat ovat vielä avoinna vuonna 2021.

Lounastarjontaa tarpeeksi

Me kysyimme tänä kesänä lohjalaisilta heidän lounaskäyttäytymisestään ja mielihaluistaan lounaita kohtaan. Vastauksien perusteella lohjalainen lounastarjonta on kohtuullisen laajaa ja vastaa varsin hyvin lounastajien vaatimuksia. Kysely toi myös esille joitain puutteita paikallisessa tarjonnassa, mutta vastaavasti puutteiden täydentäminen ei välttämättä olisi ollut ravintoloille taloudellisesti kannattavaa.

Ravintola-ala ja ravintolat kaipaavat aina muutaman vuoden välein uudistuksia. Ruokalistojen pitäisi elää lähes vuosittain, ja ravintoloiden pitäisi uskaltaa luottaa omiin vahvuuksiinsa.

Nyt televisiossa jälleen alkavat kuppilat kuntoon-sarja tuo meille nähtäville muutaman suomalaisen ravintolan, ja sen kuinka huippukokki Hans Välimäki auttaa ravintoloita mm. Hämeenlinnassa, Espoossa ja Helsingissä. Aina ei ravintolan kehittämiseen tarvita huippukokkia, mutta ruokatietoa, innostus ruokaan ja halu oppia tehdä uutta, ovat tärkeitä osasia menestykseen.

Lohjalta lähti tänä syksynä kaksi ravintolaa: Nahkurintalli sekä Royal Raiders ja jälkimmäisen tilalla avautui intialaiseen ruokaan erikoistunut Saffron, jonka tulemisen jälkeen Lohjan keskustasta löytyy peräti kolme intialaisesta keittiöstä ponnistavaa ravintolaa. Meillä on lisäksi myös kolme kiinalaista ravintolaa ja ainakin puolisen tusinaa kebab-pitseriaa aivan Lohjan keskustassa. Perinteisiä suomalaisia ravintoloita ei Lohjan alueelta tällä hetkellä löydy kovinkaan montaa, lukuun ottamatta ketjuravintoloita, joita tarjoaa S-ryhmä. Onko syynä pitkät työtunnit, vai mikä?

Iltaravintoloissakin on Lohjalla tapahtunut viimeisten vuosien aikana aktiivisia muutoksia. Nuorten yökerho sulki ovensa Laurinkadulla ja sen tilalle on avautumassa hotelli ja sitä myöten Lohjalla on kaksi yökerhoa keskustassa ja muutama muualla Lohjaa. Sen sijaan vanha olutravintola Opus K sai tänä vuonna kilpailijan, kun Laurinkadulle avattiin uusi viinibaari, viinit ovatkin nousseet ihan nykytrendiksi.

Ravintolat ja Lohja 2020-luvulla

Mihin sitten ravintolatrendit ovat viemässä lohjalaisia? Onko kuitenkin niin, että suurin osa ravintolan ruokailuasiakkaista löytävät itsensä pitserioista? Lohja on sittenkin liian pieni paikkakunta erilaisille ruokavaunuille- tai autoille, joita on isommissa kaupungeissa, ja varsinaiset fine dining mahdollisuudet kattanee ravintola Mikko Utter Kauppakadulla. Pihviravintolaa on Lohjalle kyselty tasaisin väliajoin, mutta jo olemassa olevien ravintoloiden pihvierikoisuudet eivät ole herättäneet piilevää ostajakuntaa, joten tuskin sitä varsinaista pihviravintolaakaan tänne tulee, saatikka uutta vegeravintolaa, saatiinhan me jo Kulman salaattibaari.

KO

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.