Verkkokauppa – ravintolat ja hyvinvointi

Koska ensimmäistä kertaa tilasit verkosta tai vaikkapa mobiilisti ruokaa kotiisi, ja koska teit sen viimeksi? Entä vastaavasti, koska olet viimeksi ostanut jotain muuta verkkokaupasta, tai tilannut peräti verkkoapteekista tuotteita hyvinvointiin? Tiesitkö, että kääpä health tuotteet netistä ovat tilattavissa suoraan verkkoapteekeista, ja nykyään voit ostaa uuden autonkin näkemättä sitä kertaakaan ja suoraan kotiin toimitettuna – elämme todellista digitalisaation kulta-aikaa. Mutta mitä verkko-ostaminen nykyään tarkoittaa, ja kuinka me suomalaiset suhtaudumme verkosta ostamiseen. Vielä vuoteen 2018 saakka ruotsalaiset olivat meitä aktiivisempia verkko-ostajia, mutta jo vuonna 2019 meistä suomalaisista tuli naapureitamme enemmän verkossa ostavia.

Hyvinvointi ja verkko-ostaminen

Monelle verkko-ostaminen varsinkin ruoan ja muiden päivittäistavaroiden suhteen on tuonut helpotusta arkeen. Vanhuksille ja liikuntarajoitteisille kaupassa käynti on saattanut välillä olla oikea pienten taistelujen tanner, mutta nyt kaikki nuo tuotteet ovat tilattavissa digitaalisten alustojen avulla suoraan kotiin – eikä enää ole pakko lähteä itse liikkeelle. Mutta oletko huomannut muutoksen myös hyvinvointituotteissa, ja ravintolisissä – nekin ovat nyt ostettavissa suoraan verkkokaupoista? Verkkokaupat ovat kasvaneet kaikessa mittakaavassa ja kokonaistarjonnassa viimeiset vuodet, ja kasvu jatkuu edelleen. Esimerkiksi Suomessa vuonna 2021 verkkokauppa kasvoi reilulle 13 %:lla (lähde Paytrail). Älypuhelimen suosio verkko-ostamiseen kasvoi vuoden 2021 aikana: kun keväällä joka neljäs (25 %) suomalaisista shoppaili verkossa mieluiten puhelimella, loka-joulukuussa miltei joka kolmas (32 %) suomalainen suosi puhelinta.

Verkko-ostaminen on pääsääntöisesti turvallista ja tilaaja saa ne tuotteet mitä on tilannut, näin ainakin Suomessa. Siksi ostajana sinun on hyvä tarkistaa, että verkkokauppa, jolta olet tilaamassa on oikeasti suomalainen, tai vähintäänkin luotettava. Netissä on miljoonia verkkosivuja, ja verkkokaupoissakin on maailmalla sellaisiakin sivustoja, jotka näyttävät hyvältä ja tarjoavat tuotteita edulliseen hintaan…. mutta… Jos verkkokauppa on aivan tuntematon ja sen nettiosoite (url) on erikoinen, yritä löytää kaupasta lisätietoja esimerkiksi Googlen tai sosiaalisen median avulla. Rehellinen verkkokauppa ilmoittaa täydellisen nimensä, osoitteensa, kotimaansa, puhelinnumeronsa ja sähköpostinsa.

Käytä luottokorttia verkko-ostoksilla

Kun olet tehnyt taustatyön ja päädyt ostamaan, kaiva lompakostasi luottokortti. Se on ehdottomasti vahvin vaihtoehto verkkomaksamisessa. Jos olet maksanut ostoksesi suoraan tililtäsi, ja jokin menee pieleen, voi olla vaikeaa saada rahojasi takaisin. Maksukortin luotto-ominaisuus tekee verkossa maksamisesta turvallisempaa. Jos olet maksanut ostoksesi luotolla ja et saa maksamaasi palvelua tai tuotetta esimerkiksi myyjän konkurssin vuoksi, voit hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä. 

Verkossa ostaminen on entistä turvallisempaa

Moni kauppa on viime aikoina pyytänyt sinua vahvistamaan korttiostoksesi verkossa. Maksupalveludirektiivi (PSD2) ohjeistaa kortin myöntäjää varmistamaan, että maksettaessa kortilla verkossa asiakas tunnistetaan vahvasti. Käytännössä siis kortin myöntäjän tulee tarjota kortin käyttäjälle mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen. 

Siinä missä tilaat sienipizzan ravintolan sovelluksella, voit verkkokaupasta tilata vaikka tuon edellä mainitun kääpätuotteen. Mistä siinä muuten on kyse?

Esimerkki sienipizzasta Pizzakioksilta

10. VEGETARIANA

ISO 13.10 €
pieni 5.85 €

pizzakastike, juusto, herkkusieni, paprika, vihreä oliivi, ananas, tomaatti

Kääpä Health – suomalainen sieniyritys Karjalohjalta

Kääpä Health tarjoaa tuotevalikoimassaan lääkinnällisiä, sienipohjaisia uutteita, jotka toimivat hyvinvoinnin tukena. Kaikki raaka-aineet ovat luomua ja 100 % Suomen luonnossa kasvatettu. KÄÄPÄ Health (nyk. KÄÄPÄ Mushrooms) perustettiin keväällä 2018, kun neljä sienialan yrittäjää löysi toisensa ja huomasi, että symbioosissa toimiessaan suomalaiset funktionaaliset sienet on mahdollista tuoda ihmisten huulille ympäri maailmaa. Karjalohjalaisessa metsässä, Euroopan suurimmaksi kehutulla ulkosienifarmilla kasvaa katras parhaimpia funktionaalisia sieniä. Vaativat vuodenaikamme trimmaavat cordycepsin, pakurin, maitakkeen ja siitakkeen pystymään parhaimpaansa! Lääkinnällisten sienten avulla omaa hyvinvointiaan voi tukea hyvin monipuolisesti. Monet ovat saaneet uutteista apua esimerkiksi unenlaadun parantamiseen sekä suoliston ja ihon hyvinvointiin. 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.